New Rules Related to Product Sustainability - Kissová, Jana, 1979-
Udržateľnosť produktov je koncept zameraný na znižovanie negatívneho vplyvu produktov na životné prostredie počas celého ich životného cyklu – od návrhu a výroby, cez distribúciu a používanie, až po likvidáciu alebo recykláciu. Cieľom je vytvárať produkty, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu, ekonomicky životaschopné a sociálne spravodlivé. Udržateľnosť produktov je kľúčová pre budúcnosť planéty, hospodárstva a spoločnosti. V čase, keď čelíme zmene klímy, vyčerpávaniu prírodných zdrojov a rastúcemu množstvu odpadu, je nevyhnutné prehodnotiť, ako sa produkty vyrábajú, používajú a likvidujú.