The Information System as an Assumption of Procurement Risk Management Effectiveness in Industrial Enterprise - Pajonk, Peter, 1987-
Cieľom tejto práce je vytvoriť prehľad najrelevantnejších zistení v oblasti využívania informačných systémov v riadení nákupu v priemyselných podnikoch a určiť ich vplyv na efektívnosť riadenia rizík nákupu. Aby sme podrobnejšie preskúmali vzťah medzi informačným systémom a efektívnosťou riadenia rizík obstarávania, vykonali sme kvalitatívny výskum. Výsledky kvalitatívneho výskumu viedli k preukázaniu potreby informačného systému ako predpokladu efektívnosti riadenia rizík obstarávania. Informačný systém môže výrazne zlepšiť riadenie rizík obstarávania využitím digitálnych nástrojov, ako je digitálne monitorovanie, klasifikátory identifikácie a hodnotenia rizík a integrácia riadenia vzťahov s dodávateľmi s riadením rizík.