Artificial Intelligence in Cost Management - Tóth, Miroslav, 1961-
Tento článok je venovaný vysvetleniu vzťahu medzi umelou inteligenciou (AI) a riadením nákladov v spoločnosti. Práca je založená na rešerši vedeckých článkov a príspevkov odborníkov v oblasti praktického využitia umelej inteligencie. Integrácia umelej inteligencie do postupov riadenia nákladov predstavuje významný pokrok vo finančnej stratégii a prevádzkovej efektívnosti spoločností. Umelá inteligencia ukazuje, ako strojové učenie, spracovanie prirodzeného jazyka a prediktívna analytika prinášajú zmeny v rozpočtovaní, prognózovaní, obstarávaní a alokácii zdrojov.