The Benefits of a Circular Economy - Foltínová, Ľubica, 1975-
Obehové hospodárstvo je založené na využívaní dostupných zdrojov environmentálne a ekonomicky udržateľným spôsobom. Na rozdiel od tradičného lineárneho rastu zahŕňa obehové hospodárstvo minimalizáciu odpadu a obmedzenie vstupov zdrojov. V dôsledku toho je koncept obehového hospodárstva určený na ochranu životného prostredia a zníženie našej závislosti od prírodných zdrojov. Článok sa zameriava na legislatívu, princípy obehového hospodárstva, výhody a trendy v obehovom hospodárstve.