Decision-Making & Data Science: How Large Businesses Can Use Analytics to Shape Decisions - Tayeb, Khabirun Maria
Hoci veľké dáta (Big Data) prinášajú podnikom hodnotu v celom hodnotovom reťazci, integrácia analytických údajov do rozhodovacieho procesu je napriek tomu náročná. Tento článok, založený na usporiadanom prehľade literatúry, tematickom hodnotení a zisteniach kvalitatívnych rozhovorov, navrhuje 6 krokov na vytvorenie relevantnosti a dôraznosti v technike generovania rozhodnutí riadených analytikou. Zistenia ukazujú hlavné kľúčové fázy v tomto postupe, napr. hodnotenie predchádzajúcich výsledkov, vývoj modelu, zber údajov a analýzu informácií v kontexte programových stratégií. Navrhovaný šesťfázový proces rozhodovania riadený analytikou môže byť ako sprievodca pre odborníkov v oblasti internetového podnikania, ale aj zdrojom podkladov pre ďalší vedecký výskum.