Convergence of Sustainable Logistics Practices in Slovakia’s Automotive and Electronics Industries - Hojdik, Vladimír, 1992-
V tejto práci sa skúmal rozsah, v akom sa postupy udržateľnej logistiky zbližujú medzi automobilovým a elektronickým priemyslom na Slovensku. Zistenia ukazujú, že hoci oba sektory ovplyvňujú spoločné regulačné a technologické faktory, úroveň implementácie a strategickej vyspelosti sa líši. Automobilový priemysel s väčším prevádzkovým rozsahom a zdrojmi vykazuje pokročilejšiu integráciu zelenej logistiky a digitálnych riešení, zatiaľ čo elektronický sektor kladie väčší dôraz na reverznú logistiku a nakladanie s odpadom, hoci je často obmedzený obmedzenými kapacitami.