The Role of Intrinsic and Prosocial Motivation, Perceived Organizational Support and Job Autonomy in Strengthening the Work Engagement of University Teachers - Jankelová, Nadežda, 1966-
Cieľom výskumu je preskúmať súvislosť medzi vnútornou a prosociálnou motiváciou a angažovanosťou v práci, ako aj potvrdiť úlohu vnímanej organizačnej podpory a pracovnej autonómie v tejto súvislosti. Údaje boli získané prostredníctvom dotazníkového prieskumu v období od októbra do novembra 2022. Respondentmi boli vysokoškolskí učitelia zo slovenských univerzít a vysokých škôl. Zistenia poukazujú na pozitívnu súvislosť medzi vnútornou a prosociálnou motiváciou vysokoškolských učiteľov a ich pracovnou angažovanosťou. Významnejšiu úlohu zohráva vnútorná motivácia, ktorú však učitelia v súčasnosti pociťujú menej.