Význam ESG faktorov ako nefinančných ukazovateľov podnikovej výkonnosti - Stašková, Slavomíra, 1989-
Pri posudzovaní výkonnosti podniku sa posledné roky kladie výrazný dôraz aj na aspekty, ktoré svojich charakterom presahujú rámec tradičných finančných ukazovateľov. Do pozornosti sa dostávajú ESG faktory (environmentálne, sociálne a riadiace), ktoré sa charakterizujú ako nefinančné ukazovatele schopné komplexne zachytiť dlhodobú udržateľnosť, reputáciu a spoločenský dopad vykonávanej podnikateľskej činnosti. Príspevok poukazuje na význam ESG kritérií ako nefinančných ukazovateľov, ako aj ich vplyv na výkonnosť podnikov z pohľadu zahraničných a domácich štúdií.