Využitie tradičných a generatívnych nástrojov umelej inteligencie vo vzdelávaní - Vavlič, Lukáš, 1992-
Príspevok sa zaoberá aktuálnou problematikou využívania generatívnej umelej inteligencie vo vzdelávacom prostredí v kontexte konceptu Vzdelávania 5.0. Cieľom je poskytnúť systematický prehľad o možnostiach a prínosoch generatívnej umelej inteligencie, identifikovať rozdiely medzi tradičnými a generatívnymi AI nástrojmi a analyzovať ich vplyv na proces učenia, vyučovania a hodnotenia. V článku sú prezentované prípadové poznatky, schémy a komparatívne tabuľky, ktoré podporujú teoretický výklad a zároveň poskytujú rámec pre ďalší výskum v oblasti integrácie generatívnej umelej inteligencie do vzdelávania.