Stratégia STEAM – nástroj na zvýšenie motivácie v technickom vzdelávaní - Bolčová, Emília
Stratégia STEAM predstavuje interdisciplinárny prístup k vzdelávaniu, ktorý integruje kreatívne a umelecké prvky do technických a vedeckých disciplín. Jeho cieľom je zvýšiť motiváciu žiakov prostredníctvom prakticky aplikovateľného a projektovo orientovaného učiva, čím sa prekonáva tradičné oddelenie teórie a praxe. Výsledky výskumov ukazujú pozitívny vplyv na akademické výsledky a pripravenosť na profesijné výzvy. Spolupráca vzdelávacích inštitúcií a priemyslu posilňuje rozvoj flexibilných zručností pre 21. storočie.