Digitálne stratégie v globálnom a lokálnom kontexte - Kuhnová, Lenka, 1989-
Príspevok autorov sa zaoberá fenoménom digitálnej transformácie naprieč rôznymi sektormi spoločnosti so zameraním na poľnohospodárstvo, verejnú správu, zdravotníctvo, priemysel, maloobchod, potravinárstvo, médiá a cestovný ruch. V rámci riešenia príspevku je vykonaná analýza digitalizácie vidieka, ktorá poukazuje na potrebu technickej a digitálnej prípravy obyvateľstva. Súčasťou práce sú prípadové štúdie známych spoločností ako Toyota, IKEA, Nike, Microsoft či McDonald's, ktoré dokumentujú úspešnú aplikáciu digitálnych nástrojov v praxi. Osobitná pozornosť je venovaná digitalizácii verejnej správy na Slovensku, ako aj príkladom z Indie, Jordánska, Spojeného kráľovstva, Číny a Grécka. Záver príspevku zvýrazňuje potrebu komplexného a inkluzívneho prístupu k digitálnej transformácii, ktorý zohľadňuje technologický pokrok, zvyšovanie digitálnych zručností a regionálne špecifiká.