Vývoj úrokových mier na úvery v Slovenskej republike a miera inflácie - Kmeťko, Miroslav, 1969-
Úvery sú dôležitou súčasťou financovania podnikov. Je preto dôležité, v ktorom čase je najvýhodnejšie si požičať a pre aké dlhé obdobie. Rozbor štruktúry úverov podľa času splatnosti. Úrokové miery sú výrazne ovplyvnené základnou úrokovou mierou, ako aj mierou inflácie, meranou v Slovenskej republike. Štruktúra úverov je výrazne rozdielna tam, kde sú prevažne poskytované úvery so splatnosťou nad päť rokov pre nefinančné spoločnosti.