Oprávnenie prenajímateľa ukončiť zmluvu o poľnohospodárskom nájme z dôvodu zmien v štruktúre nájomcu (§ 12 ods. 6 zákona o nájme poľnohospodárskych pozemkov) - Bröstl, Alexander
Predmetom príspevku je analýza § 12 ods. 6 zákona č. 504/2003 Z. z. o nájme poľnohospodárskych pozemkov, poľnohospodárskeho podniku a lesných pozemkov obsahujúceho osobitný dôvod ukončenia zmluvy o nájme pozemku na poľnohospodárske účely pri prevádzke podniku, založený na podstatných zmenách v štruktúre nájomcu. Príspevok je súčasne malým úvodom do sveta change of control klauzúl, v typickom prípade zmluvných dojednaní, ktoré oprávnenej strane priznávajú právo ukončiť záväzkový vzťah z dôvodu podstatných zmien vo vnútorných pomeroch zmluvného partnera.