Determinanty zadlženosti domácností – zistenia na základe nových dostupných slovenských mikro-dát - Cesnak, Martin, 1994-
Predstavenie údajov zo zisťovania o financiách a spotrebe domácností a údajov o úveroch fyzickým osobám a ich použitím odhadovanie hlavných determinantov zadlženosti slovenských domácností. Ukazuje sa, že významné úlohy pri zadlžení sa aj pre intenzitu zadlženia zohrávajú mnohé finančné, ako aj sociodemografické parametre, akým je výška príjmu, vzdelanie, alebo forma ekonomickej aktivity.