Základné požiadavky (vrátane bezpečnostných) na nové výrobky s bližším zameraním na stroje - Farárik, Pavol
Stroje sú pracovné prostriedky, predstavujúce bezpečnostné riziko, preto ich bezpečnosť je v popredí záujmu nielen užívateľov strojov, ale hlavne ich výrobcov. Ich bezpečné používanie závisí aj od toho, ako výrobcovia v ich konštrukcii uplatnili technické požiadavky. Základné požiadavky na bezpečnosť a ochranu zdravia týkajúce sa návrhu a konštrukcie nových strojov. Zohľadnenie technickej legislatívy, ktorá pre stroje bola prevzatá zo záväzných právnych aktov Európskej únie, platných pre stroje.