Zhodnotenie technickej efektívnosti cestovného ruchu v krajinách východnej Európy a Balkánu - Lacko, Roman, 1988-
Porovnávanie výkonnosti krajín z hľadiska výkonov cestovného ruchu je procesom, ktorý sa vykonáva na pravidelnej báze. V mnohých prípadoch sa s minimálne ročnou periodicitou sledujú ukazovatele ako napríklad počty príchodov, ekonomické prínosy či ukazovatele spojené so zamestnávaním a zamestnanosťou.