Pár poznámok k právu na súdnu ochranu v kontexte správneho súdneho prieskumu - Ondrová, Júlia
Posledné roky boli v justícii Slovenskej republiky poznačené o. i. aj justičnou reformou, ktorej výsledkom bola tzv. nová súdna mapa, a teda prekreslenie dovtedy poznaného justičného systému v podmienkach Slovenskej republiky. Jedna časť tejto súdnej reformy sa venovala aj správnemu súdnictvu, kde popri Najvyššom správnom súde Slovenskej republiky vznikli tri nové správne súdy v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Týmto sa tak zavŕšila kodifikácia správneho súdnictva, a preto je vhodné venovať sa aj súdnej ochrane v kontexte správneho súdneho prieskumu, čo je aj cieľom predkladaného vedeckého článku. Autori sa v príspevku venujú právu na súdnu ochranu, pričom sa zamerajú na prípustnosť správneho súdneho prieskumu, k čomu vzniesli pár poznámok, vychádzajúc z právnej teórie a aplikačnej praxe.