Súperiace výklady trestných stíhaní počas predvolebnej kampane 2023 na Slovensku - Lindbloom, Jana
Na Slovensku bolo obdobie rokov 2020–2023 poznačené bezprecedentnými vyšetrovaniami údajnej korupcie medzi vysokopostavenými politikmi a štátnymi úradníkmi bývalej vlády. Tieto udalosti vyvolali intenzívnu kontroverziu týkajúcu sa metód presadzovania práva, ktorá vyvrcholila v záverečných mesiacoch volebnej kampane v roku 2023. Táto štúdia analyzuje zhodné aj odlišné črty ich interpretačnej práce. Tvrdí sa, že rôzne inštitucionálne roly umožnili alebo obmedzili hlavným aktérom používať určité argumentačné prostriedky a kroky, ktoré mohli ovplyvniť presvedčivosť a mobilizačný vplyv ich verejných vysvetlení.