The Role of Crisis Management in Oganisations Functioning in COVID-19 Pandemic Conditions - Bienkowska, Agnieszka
Hlavným cieľom štúdie je preskúmať vplyv krízového riadenia na pracovný výkon, ako aj mechanizmus, ktorý je jeho základom. Predpokladá sa, že vzťah je sprostredkovaný dôverou v organizácii, organizačnou komunikáciou, zdieľaním znalostí, ale aj istotou zamestnania a otvorenosťou voči zmenám. Na základe uvedených premenných sa vytvoril teoretický model, ktorý bol empiricky overený na vzorke 1 160 organizácií pôsobiacich v Poľsku, Taliansku a USA počas aktívnej vlny pandémie v roku 2021.