Impulz potrebuje emóciu - Kapitán, Peter
Aj keď sa vzťah medzi obchodníkom a spotrebiteľom rozhodne nedá opísať ako súťaživý, istá miera protichodného správania tam je. Kým zákazník chce na prvom mieste nakúpiť len to, čo naozaj potrebuje, a minúť čo najmenej, predajca potrebuje od návštevy presný opak. Kategória, ktorá nafukuje nákupné košíky aj záverečný účet spotrebiteľa, sa komplexne nazýva impulzný tovar. Či už ide o cukrovinky, žuvačky, drobné chladené nápoje alebo napríklad batérie, obchodníci by túto kategóriu rozhodne nemali podceňovať. Spotrebitelia na Slovensku sa totiž často neriadia len nákupným zoznamom, ale aj emóciami.