Zmeny vo forme zamestnávania – ako postupovať, ak zamestnanec pôsobil na trvalý pracovný pomer a zrazu je SZČO? - Beňová, Zuzana
Čoraz viac zamestnávateľov pri zamestnávaní zamestnancov uplatňuje rôznorodé formy zamestnávania. Tento trend je spôsobený všeobecnou zmenou situácie na trhu práce, ale aj prirodzenou snahou zamestnávateľov ušetriť mzdové náklady a znížiť finančné zaťaženie, ktoré im v súvislosti so zamestnancami vzniká. V tomto článku si ozrejmíme postup, ktorý musí zamestnávateľ dodržať a uplatniť, ak sa rozhodne zmeniť formu spolupráce so zamestnancom, a to konkrétne pri prechode z interného zamestnanca na takzvaného externého.