Novely zákona o dani z príjmov schválené v máji a júni 2025 - Vidová, Michaela
Článok približuje 3 zákony schválené Národnou radou SR v máji a júni 2025, ktorými bol novelizovaný zákon o dani z príjmov. Zákon o zvýhodnenom odpisovaní budov, v ktorých sa poskytujú ubytovacie služby na základe zmluvy o ubytovaní podľa ustanovení Občianskeho zákonníka a budov využívaných na výkon športu. Zákon o podpore športu – oslobodenie príjmu za výkon trénera do zákonom stanoveného limitu a zavedenie odpočtu výdavkov (nákladov) na podporu športu („superodpočet na šport“). Zákon o automatickej výmene informácií – oznamovacia povinnosť v súvislosti s automatickou výmenou informácií a podielom zaplatenej dane pre rodiča.