Accelerators and Decelerators of the Growth of NTBFs - Slávik, Štefan, 1955-
Nové technologické firmy (NTBF) majú nové, ale nedokončené technológie a sú vystavené neistému až neurčitému podnikateľskému prostrediu. Ich rast je pomalý, hoci očakávania rastu od zakladateľov a najmä od investorov sú vysoké. Faktory, ktoré rast urýchľujú alebo spomaľujú, nie sú dobre pochopené. Identifikácia externých a interných faktorov, ktoré rast urýchľujú alebo spomaľujú. Objasnenie vzťahov medzi faktormi zrýchlenia a spomalenia rastu. Prehĺbenie a rozšírenie poznatkov o interných príčinách vzniku a existencie týchto faktorov.