Dohoda o čistém průmyslu má pomoci EU obstát v konkurenci USA a Číny - Liška, Zdeněk
Európska komisia 26. februára predstavila plán, ktorého cieľom má byť podpora konkurencieschopnosti európskeho priemyslu. Plán nesie názov Dohoda o čistom priemysle (Clean Industriad Deal - CID). Ide o oznámenie Komisie, teda nelegislatívny akt, avšak ide o rámec s plánovanými krokmi, vrátane nadväzujúcich úprav súčasnej európskej legislatívy a súvisiaceho Akčného plánu pre dostupné energie.