Managing Environmental Knowledge in Enterprises. The Perspective of Young Employees - Kabaja, Bartłomiej
Posúdenie stavu procesov manažmentu environmentálnych znalostí v podnikoch. Na dosiahnutie cieľa bol použitý dotazníkový prieskum. Dotazník obsahoval otvorené a uzavreté otázky a bol distribuovaný prostredníctvom internetu. Cieľovou skupinou prieskumu boli mladí zamestnanci podnikov. Získané výsledky ukázali, že respondenti sa vyznačujú vysokým povedomím o ochrane životného prostredia. Väčšina z nich sa však domnieva, že nie sú pri výkone svojej práce dobre informovaní o zásadách ochrany životného prostredia. Identifikovaný stav podnecuje kroky na zvýšenie profilu a úlohy vzdelávania zamestnancov a implementáciu systémov riadenia znalostí, ktoré budú môcť prispieť k zlepšeniu environmentálnej výkonnosti zo strany podnikov.