Evropské hodnocení přiměřenosti ERAA 2024 - Vinkler, Karel
V súlade s Nariadením EK 943/2019 o vnútornom trhu s elektrinou vydáva ENTSO-E tzv. Európske hodnotenie zdrojovej primeranosti ERAA. Jeho cieľom je zmapovať zdrojovú primeranosť vo výhľade 10 rokov a informovať o rizikách dosiahnutia rovnováhy v energetickom systéme v podmienkach prebiehajúcej transformácie energetického prostredia a so zvláštnym dôrazom na bezpečnosť infraštruktúry v kontexte aktuálnych globálnych rizík. Modelovanie ekonomickej životaschopnosti (EVA) v ERAA 2024.