Česká republika v čele evropské platformy IGD-TP: Důležitý krok pro přípravu českého hlubinného úložiště vyhořelého jaderného paliva - Dohnálková, Markéta
Plánovanie hlbinného úložiska je dnes považované za kľúčový krok v každom zodpovednom systéme nakladania s rádioaktívnymi odpadmi. Krajiny, ktoré využívajú jadrovú energetiku a chcú zaistiť dlhodobú ochranu spoločnosti aj životného prostredia, preto hľadajú bezpečné a udržateľné riešenia konca palivového cyklu - a tým je práve hlbinné úložisko.