Tretí pilier sociálneho poistenia - Hrtánek, Ladislav
Tretí pilier dopĺňa trojpilierovú sústavu sociálneho poistenia. Určité subjekty musia byť povinne účastné v tomto pilieri, iné sa môžu rozhodnúť, či do neho vstúpia. Preto v určitom prípade si príspevky do tretieho piliera platia zamestnanci sami, v inom prípade platí tieto príspevky zamestnávateľ, u ktorého sú zamestnanci v pracovnom pomere.