Green Hydrogen as a Key Tool for the Energy Transformation of the Visegrad Group - Brynko, Olha, 1988-
Všetky krajiny Vyšehradskej skupiny prijali národné stratégie rozvoja vodíkového sektora s cieľom dosiahnuť klimatickú neutralitu do roku 2050. Podpora európskych politík, ako je Zelená dohoda a REPowerEU zdôrazňuje význam vodíka v globálnej energetickej transformácii. Cieľom tejto stratégie je zabezpečiť zelenú budúcnosť, zvýšiť energetickú bezpečnosť a vytvoriť nové ekonomické príležitosti.