Ceny plynu rastú na ročné maximá - Pišta, Ján
V druhej polovici roka 2024 ceny plynu prevažne rástli. Európa totiž stále nemá dostatočné rezervné dodávky plynu, o ktoré by sa mohla oprieť v prípade dlhšieho výpadku významnejšieho zdroja. Správy o (ne)pokračovaní tranzitu ruského plynu cez Ukrajinu budú preto hýbať jeho cenami až do poslednej chvíle, kým nebude jasné, ako to nakoniec dopadne.