Výpoveď udelená zamestnancovi pre zdravotné príčiny - Hrtánek, Ladislav
Výpoveď je právnym úkonom zamestnávateľa, ktorým ukončuje pracovný pomer. Pokiaľ zamestnanec nemôže vykonávať závislú prácu určenú v pracovnej zmluve pre zdravotné dôvody, má zamestnávateľ právnu možnosť dať zamestnancovi výpoveď. Výpoveď pritom musí spĺňať formálne a obsahové predpoklady jej platnosti, aby bola právne relevantná. Výpovedný dôvod musí byť vo výpovedi špecifikovaný. Výpoveď je pritom krajný prostriedok zjednania nápravy, ktorý zamestnávateľ môže fakultatívne využiť.