Perspective on the Issue of Open Innovation in the Era of Accelerated Digitalization and Artificial Intelligence - Dzilská, Zuzana, 1994-
Cieľom tejto výskumnej práce je preskúmať dynamiku otvorených inovácií (OI) v Európskej únii, krajinách mimo Európskej únie a Spojených štátoch. Hlavnou použitou metrikou je Index inovácií. Cieľom štúdie je poskytnúť komplexné poznatky a informovať o politických, strategických a akademických poznatkoch o vzájomnom pôsobení medzi OI, inováciami a ekonomickou výkonnosťou. Zistenia zdôrazňujú dynamickú povahu inovácií, ktorú poháňajú faktory, ako sú technologický pokrok, informačná gramotnosť a spoločné úsilie. Aby organizácie aj národy uspeli v rýchlo sa meniacom prostredí modernej globálnej ekonomiky, snažia sa o schopnosť prispôsobiť sa, investovať do výskumu a vývoja a podporovať prostredie priaznivé pre inovácie. Ukazuje sa, že to je kritický prvok a poskytuje cenné perspektívy pre tvorcov politík, strategických plánovačov a výskumníkov, ktorí sa zaujímajú o podporu inovačných ekosystémov a zvyšovanie ekonomickej odolnosti.