E-Governance in Project Management: Transforming Decision-Making and Addressing Implementation Risks - Liu, Ngoc Min-hau
Integrácia elektronickej verejnej správy (e-governance) do riadenia projektov sa ukazuje ako transformatívne riešenie moderných výziev, ako sú neefektívnosť rozhodovania a neoptimálne prideľovanie zdrojov. Využitím pokročilých digitálnych nástrojov, vrátane umelej inteligencie (AI), blockchainu a dashboardov, e-governance zvyšuje transparentnosť, zodpovednosť a strategické zosúladenie v rámci životného cyklu projektov. Článok skúma aspekty e-governance, potenciálne výhody a riziká, prostredníctvom prípadovej štúdie významných organizácií v Dubaji, konkrétne dubajskej polície, úradu pre cestnú dopravu a dubajského úradu pre zdravie. Zistenia poukazujú na významnú hodnotu integrácie ľudských znalostí s pokročilými technológiami, ktorá umožňuje riadenie v reálnom čase a zlepšuje výsledky projektov. Pre úspešnú implementáciu je však potrebné riešiť výzvy v oblasti bezpečnosti systému, škálovateľnosti a kultúrnej adaptácie.