The Islamic Economic Model in the Context of the Islamic Republic of Iran - Dančo, Ján, 1996-
Zmena, ktorá zasiahla Irán v roku 1979, ovplyvnila aj rozvoj islamskej ekonomiky a finančného sektora. Aj v týchto kľúčových oblastiach sa začali presadzovať prvky náboženskej povahy. Rozsah využitia prvkov islamského ekonomického modelu v iránskych podmienkach. Zistenie, že islamský ekonomický model sa v súčasnosti v Iráne plne neuplatňuje.