DORA je tady a měli byste být připraveni - Sobková, Martina
Od 17. januára 2025 je naostro účinná regulácia DORA, ktorá výrazne mení pravidlá digitálnej odolnosti vo finančnom sektore. Po dvojročnom prechodnom období musia teraz banky, poisťovne, investičné spoločnosti i dodávatelia ICT služieb úplne spĺňať požiadavky na riadenie ICT rizík, hlásenie incidentov do štyroch dní, pravidelné testovanie kybernetickej odolnosti a dôslednú kontrolu tretích strán. S akými problémami sa finančné inštitúcie stretávajú? Ako sa k dohľadu stavia ČNB?