ČNB: Inovace a organizační změny musí jít ruku v ruce s posilováním firemních hodnot - Holas, Jakub
Organizácie s jasne definovanými a cielene rozvíjanými hodnotami dosahujú lepšie výsledky, majú spokojnejších zamestnancov, udržujú stabilnejšie pracovné prostredie a úspešnejšie čelia novým výzvam dynamicky sa meniaceho sveta. To, že sa investície do firemnej kultúry dlhodobo vyplatia, potvrdzuje prax mnohých celosvetovo úspešných spoločností aj mnoho serióznych výskumov. Tie ukazujú, že organizácie so silnou firemnou kultúrou obvykle dosahujú až o desiatky percent vyššiu produktivitu a ziskovosť v porovnaní s obdobnými spoločnosťami, ktoré sa hodnotami nezaoberajú.