Nemovitostní fondy vs. crowdfunding: která cesta je pro investory výhodnější? - Soukup, Filip
Investície do nehnuteľností boli odjakživa považované za vhodnú formu zhodnotenia kapitálu. Zatiaľ čo predtým bola táto možnosť dostupná len bohatým jednotlivcom či veľkým investičným skupinám, dnes sa možnosti významne rozširujú a umožňujú tak vstup i drobným investorom. Tí si tak v čase horšie dostupného bývania a vysokých sadzieb hypoték môžu prostredníctvom týchto investícií rýchlejšie usporiť čiastku, ktorá im uľahčí zaobstaranie vlastného bytu či domu, alebo môžu jednoducho zhodnocovať svoje financie pre iné osobné ciele.