AI Tools and Their Application for Developing Soft Skills of Computer Science Students: the Perspectives of IT Specialists and University Teachers - Osadcha, K.P
Cieľom práce je pokúsiť sa pochopiť, či technológia umelej inteligencie môže pomôcť zlepšiť rozvoj mäkkých zručností absolventov fakúlt informačných technológií a dnešných študentov informatiky. Štúdia zistila, že v súčasnosti existujú nástroje AI na riešenie profesionálnych úloh v IT priemysle, ktoré vyžadujú využitie rozvinutých mäkkých zručností. Medzi najpoužívanejšie nástroje patria AI Chats, aplikácie s umelou inteligenciou na zlepšenie obsahu textov a platformy pre efektívnu prácu s využitím technológie AI. Z výskumu ďalej vyplynulo, že čím boli účastníci prieskumu skúsenejší, tým boli spokojnejší s výsledkami využívania AI vo svojich profesionálnych činnostiach.