Elektronická zdravotná dokumentácia a nariadenie o európskom priestore pre zdravotné údaje - Kavarniková, Lenka
Elektronická zdravotná dokumentácia je na pôde Európskej únie diskutovaná už dlhší čas, avšak jej súčasná podoba v právnych poriadkoch členských štátov Európskej únie nekorešponduje s načrtnutou víziou. Elektronická zdravotná dokumentácia predstavuje jeden z pilierov elektronického zdravotníctva, ktorého cieľom je poskytnúť správne informácie v správny čas, na správnom mieste a v správnej forme vo všetkých etapách a procesoch starostlivosti o zdravie ľudí. Slovenská a európska legislatíva vzťahujúca sa na elektronickú zdravotnú dokumentáciu, predstavenie tzv. elektronickej zdravotnej knižky existujúcej v podmienkach Slovenskej republiky a nové európske nariadenie o európskom priestore pre zdravotné údaje, ktoré má harmonizovať pravidlá tvorby a používania elektronických zdravotných údajov, a tak posilniť úlohu elektronickej zdravotnej dokumentácie pre (aj cezhraničné) poskytovanie zdravotnej starostlivosti.