Využívanie robo-poradcov pri finančnom rozhodovaní domácnosti a požiadavky na právnu reguláciu s tým spojenú - Boór, Matej, 1988-
Predkladaný príspevok sa venuje problematike robo-poradenstva a ich právnej regulácie v kontexte finančného rozhodovania sa domácností. V rámci príspevku sú rozoberané viaceré dôležité aspekty od definície robo poradcov, cez ich klasifikáciu, ich využívanie zo strany domácností až po požiadavky na ich právnu reguláciu. Z dôvodu rýchleho technologického pokroku a inováciam v oblasti FinTech je nesmierne dôležité prispôsobovať tomuto trendu aj ich právnu úpravu zo strany nielen Európskej únie, ale aj ostatných medzinárodných spoločenstiev.