Ukraine - V4 Trade Relations - Grešš, Martin, 1978-
Počas druhej dekády 21. storočia sa obchodné vzťahy týkajúce sa tovaru a služieb medzi Ukrajinou a krajinami V4 neustále rozvíjali s nárastom vzájomného obchodu s tovarom aj službami. Preskúmanie vývoja zahraničného obchodu Ukrajiny s tovarom a službami s krajinami V4 počas druhej dekády 21. storočia a prezentácia stručného prehľadu literatúry a sektorových správ. Z pohľadu krajín V4 je Poľsko zďaleka najväčším obchodným partnerom Ukrajiny, ako v oblasti tovaru, tak aj služieb. Zistenie, že literatúra na túto tému je pomerne vzácna a existuje veľká medzera, ktorú by mal pokryť ďalší výskum vzájomného obchodu medzi Ukrajinou a krajinami V4.