Enhancing Governance and Financial Systems: Evaluating the Impact of PromptPay in Thailand - Panyagometh, Aweewan
PromptPay je thajský národný digitálny platobný systém, ktorý bol spustený v roku 2017. Zmenil podobu finančných transakcií a vládnych služieb a podporuje bezhotovostnú spoločnosť. Tento systém ponúka rýchlu, bezpečnú a nákladovo efektívnu alternatívu k tradičným platobným metódam. Táto práca skúma širší vplyv PromptPay so zameraním na jeho schopnosť zvýšiť efektívnosť vlády, znížiť korupciu a vytvoriť príležitosti pre finančnú inklúziu. PromptPay výrazne znížil náklady zjednodušením procesov, ako sú vrátenie daní, sociálne dávky a charitatívne dary, a zároveň zvýšil transparentnosť a zodpovednosť. PromptPay vo svojej podstate slúži ako platforma pre zdieľanie znalostí v rámci verejnej správy. Umožňuje vládnym agentúram robiť informovanejšie rozhodnutia a zlepšovať poskytovanie služieb.