Migrant Labour Opportunities in the Agrifood Companies in Slovakia: A Case Study - Igarová, Kristína
Skúmanie komplexných súvislostí medzi pracovnou migráciou a agropotravinárskym sektorom na Slovensku a upriamenie pozornosti na právne a sociálne požiadavky a problémy. Migrujúci pracovníci, ktorí migrujú v dôsledku súčasných globálnych problémov. Potenciálny dopad krízy na Ukrajine na prácu migrantov v agropotravinárskom sektore na Slovensku, skúmanie aktivít agropotravinárskych spoločností ako súčasti opatrení na riešenie pracovných a životných podmienok migrujúcich pracovníkov a podpora dlhodobej sociálnej podpory a ekonomického začlenenia. Zatiaľ čo účasť migrujúcich pracovníkov je kľúčovým prvkom pri implementácii spoločenskej zodpovednosti firiem a etnického marketingu, účasť agropotravinárskych spoločností je tiež prostriedkom na využitie sily spotrebiteľov a ovplyvňovanie racionálneho a iracionálneho správania spotrebiteľov prostredníctvom aktivít spoločenskej zodpovednosti firiem na miestnom trhu s potravinami.