Bezpečnosť a ochrana zdravia pri prácach v lesnom hospodárstve - Mikula, Jozef
Význam starostlivosti o bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci v lese, ale najmä nedoceňovanie týchto otázok v oblasti používania lesníckych strojov a zariadení, potvrdzujú mnohomiliónové škody, ktoré každoročne spôsobujú ekonomike štátu, právnickým osobám, ale aj fyzickým osobám početné pracovné úrazy, choroby z povolania, havárie, požiare a iné mimoriadne udalosti. Ochrana života a zdravia pri práci, ako aj materiálnych hodnôt, je jednou zo základných povinností každého zamestnávateľa pri práci v lese.