Problematika násilí a agresivity na ošetřující personal a návrhy řešení - Němcová, Lenka
Článok sa venuje problematike agresivity a násilia voči zdravotným sestrám, jeho príčinám, dopadom a možnosťami riešenia. Kľúčovú úlohu v prevencii zohráva vzdelávanie sestier v komunikačných stratégiách umožňujúcich včasnú identifikáciu a zvládanie agresívneho správania.