Legislatívne zmeny pri výkone práce vo verejnom záujme - Mičudová, Tatiana
Dňa 3. júna 2025 prijala národná rada SR zákon č. 154/2025 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 55/2017 Z. z. o štátnej službe a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Prostredníctvom tejto novely došlo aj k novelizácii zákona o výkone práce vo verejnom záujme a zákona o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme. V príspevku prinášame prehľad prijatých zmien podľa ich účinnosti v oboch zákonoch.