Interrelationship Between Decentralization of Energy Sources and Their Renewability: A Bibliometric Analysis of Research Trends and Thematic Evolution - Belgibayeva, Anargul
Decentralizácia a obnoviteľné zdroje energie si získali značnú globálnu pozornosť vďaka svojmu potenciálu zvýšiť energetickú bezpečnosť, podporiť udržateľnosť a demokratizovať prístup k energii. Cieľom tejto štúdie je poskytnúť komplexnú bibliometrickú analýzu výskumných trendov, kľúčových prispievateľov a tematického vývoja v oblasti decentralizácie zdrojov energie a ich obnoviteľnosti. Metodológia výskumu zahŕňa bibliometrickú analýzu založenú na údajoch extrahovaných z databázy Scopus, ktorá pokrýva publikácie od roku 1973 do roku 2025.