Influence of Aquatic Vegetation on Velocity Distribution, Water Surface Profile, and Energy Loss: An Experimental Study in an Open Channel - Elbagoury, Mohamed Galal
Vodná vegetácia môže ovplyvniť hydraulický výkon v kanáloch, riekach a záplavových oblastiach. Väčšina predchádzajúcich štúdií používala valcovité stonky na simuláciu vegetácie, zatiaľ čo len málo štúdií používalo kríkovité alebo ostricové štruktúry, ktoré vykazovali maximálnu šírku v blízkosti vrchnej časti vegetácie. Naproti tomu sa tento výskum zameriava na kríkovité štruktúry, ktoré vykazujú maximálnu šírku v blízkosti spodnej časti vegetácie. Aby sme pochopili vplyv vodnej vegetácie na rozloženie rýchlosti, profil vodnej hladiny a stratu energie, boli vykonané experimenty v otvorenom kanáli s obdĺžnikovým prierezom.