Zdaňovanie príjmov občianskych združení - Želonka, Michal
Myšlienka dobrovoľného združovania je staršia než samotný štát – ľudia sa spájali kvôli ochrane a rozvoju svojich komunít od čias, keď boli jazyk a písmo len v zárodku. V modernom práve predstavujú občianske združenia kľúčovú inštitúciu tzv. tretieho sektora: prepájajú občanov, podniky a verejný sektor, čím pomáhajú vyrovnávať sociálne a regionálne nerovnosti. Právny základ občianskych združení. Účtovníctvo občianskeho združenia. Daň z príjmov občianskych združení.