Mzdové príplatky za prácu v sobotu, v nedeľu a v noci - Matlovičová, Iveta
Zamestnávateľ je povinný zamestnancovi za vykonanú prácu zaplatiť mzdu, odmenu alebo plat. Súčasťou celkovej mzdy zamestnanca sú aj mzdové zvýhodnenia, nárok na ktoré vzniká len po splnení predpokladov spojených s výkonom práce. Zákonom garantovaná výška príplatku za prácu v sobotu, v nedeľu a v noci a kedy vzniká zamestnancovi nárok na ich vyplatenie.